1997 - 1998

Klik op een afbeelding om deze te vergroten.

1997

In 1997 is de bezetting als van ouds: Rob Hoeke: piano, mondharmonica & zang; Paul Lagaay: drums; Michiel Pos: gitaar, saxofoon, dwarsfluit & zang; Toon Segers: basgitaar. Het management is in de vertrouwde handen van Selien Kneppers.

Recensie van een optreden in Amersfoort met de Grand Piano Boogie Train.

Aankondiging van de Bluesroute In Utrecht in het weekend van 18 t/m 20 april.

Hoeke twijfelt of hij door zal gaan met de Grand Piano Boogie Train.

Interview met Hoeke over zijn carrière.

Centrum Zaandam bol van de blues- en jazzmuziek.

Klik hier voor een recensie van hierboven genoemd festival in Zaandam

Klik op de foto voor het begeleidende artikel.

Aankondiging van een optreden in Heemskerk op 20 september.

Klik op de foto voor het programma.

Klik voor het interview op bovenstaande aankondiging.

Klik op de foto voor het programma.

Optreden op het veertiende Jazz-Swing Festival in Purmerend in het weekend van 13 september. Klik op recensie. Vlnr: Michiel Pos, Paul Lagaay, Toon Segers en Rob Hoeke. Klik op de foto voor de recentie.

The Grand Piano Boogie Train op de voorkant van de programmagids 1997 - 1998 van schouwburg Gooiland te Hilversum.

Programma ven het Heineken jazzfestival in Alkmaar.

Optreden in het zwembad in Enkhuizen: het is weer eens wat anders...

Aankondiging van een optreden in Zaandam op zaterdag 1 februari.

Recensie van een optreden in Zoetermeer op zondag 1 maart.

The Grand Piano Boogie Train.

Klik op de foto voor een deel van het programma in Maastricht.

Interview met Rob Hoeke ter gelegenheid van een optreden in Groenlo op 5 september.

Uitnodiging voor de Uitmarkt.

The Grand Piano Boogie Train op de Uitmarkt op 29 augustus.

Klik op bovenstaande foto voor de aankondiging van het optreden van Rob Hoeke.

Hieronder een interview met Rob Hoeke in het Platenblad van oktober/ november.

Op 15 november wordt er gespeeld in De Nieuwe Slof te Beverwijk op de jazzavond Jazz in de Slof.beverwijk_97

Aankondiging van een optreden in het Smelnehûs in Drachten.

Op 29 november speelt de Hoeke Groep op Trinidad, of all places...

1998

In 1998 zijn er wederom geen wijzigingen in de bezetting: Rob Hoeke: piano, mondharmonica & zang; Paul Lagaay: drums; Michiel Pos: gitaar, saxofoon, dwarsfluit & zang; Toon Segers: basgitaar. Het management wordt gewoontegetrouw gevoerd door Selien Kneppers.

Hieronder drie artikelen over de 'Whiskey á Gogo reunie'.

Een poster waarop de Whisky à Go Go reünie wordt aangekondigd.

40 jaar in 't vak...

Klik op bovenstaand bericht voor het hele artikel.

Optreden op de Music Expo in Ahoy op 13 september. Klik op de foto voor het programma.

Optreden in Zandvoort op 8 augustus.

Fanmail uit Florida, USA.

Onder: Traditie-getrouw wordt er weer op Bergen Jazz & Sail gespeeld.

Optreden in Dronten. Klik op de foto voor meer details

Optreden in Zaandam op 21 oktober. Klik op de foto voor meer details

Optreden in Cuijk.

1999

In 1999 wordt de groep als immer gemanaged door Selien Kneppers. De bezetting is ongewijzigd: Rob Hoeke piano, mondharmonica & zang; Paul Lagaay: drums; Michiel Pos: gitaar, saxofoon, dwarsfluit & zang; Toon Segers: basgitaar

In de zomer verschijnt het bericht in de krant dat Rob Hoeke ongeneeslijk ziek is. Hij zal, geassisteerd door zijn groep en bevriende muzikanten nog een laatste optreden geven, zoals in het nevenstaande bericht vermeld staat.

Klik op de afbeelding om het bericht te lezen.

Zoals uit de recensies van dit afscheidsconcert (zie de link naar de recensies onder nevenstaand krantenartikel) duidelijk wordt, was het een indrukwekkend en emotioneel afscheid.

Met dit optreden sloot Rob Hoeke een carrière van 45 jaar als beroepsmuzikant af. Een carrière met ups en downs, maar een carrière, waarin hij in Nederland de piano in de popmuziek introduceerde en de boogie woogie een prominente plaats in de jazz en de popmuziek gaf. Tevens was hij de eerste, die de mondharmonica een belangrijke plaats gaf in de Nederlandse popmuziek. Hij beschikte over een fantastisch vibrato en was gedurende lange tijd de beste mondharmonicaspeler in Nederland.

De belangrijkste periode van zijn carrière speelt zich af in het tijdvak 1960 tot 1972. Met zijn Rob Hoeke Rhythm And Blues Group legde hij de lat voor de muzikale techniek in de popmuziek heel hoog. Dat deed hij niet alleen. Vooral de gitaristen John Schuursma en Will de Meijer vervulden hierin ook een centrale rol. Schuursma met zijn fabelachtige techniek en zijn jazzy, vaak staccato speelstijl. De Meijer met zijn door de Amerikaanse blues beïnvloede spel en niet te vergeten zijn prima slidegitaarspel, waarmee hij één van de eersten in Nederland was. Daarnaast was Willem Schoone een charismatische zanger en het wekt dan ook geen verbazing dat de groep in deze periode tot de top van de Nederlandse popmuziek behoorde.
In de periode na 1972 wordt de populariteit van Rob Hoeke geleidelijk aan minder, zijn ongeluk in 1974 is hier mede debet aan. Waren de verwachtingen in 1977 over de Price-Hoeke lp Two Of A Kind erg hoog gespannen, het uiteindelijke resultaat viel toch wat tegen. Price werkte een goede promotie van dit album nogal tegen en laten we niet vergeten dat de populariteit van Alan Price in Engeland en daarbuiten al niet erg indrukwekkend meer was. In de tweede helft van de jaren zeventig vlot het dan ook niet zo met de carrière van Hoeke. In de jaren tachtig echter gaat het weer de goede kant op: Rob stapt weer regelmatig de podia op in Nederland en daarbuiten en beschikt bovendien in de twee laatste decennia van zijn carrière over een groep waarin maar nauwelijks van muzikanten gewisseld wordt. Hij treedt met regelmaat op in het buitenland, waaronder het Verre Oosten en de Verenigde Staten. Een platencontract heeft hij allang niet meer - iets dat overigens voor veel artiesten in die tijd geldt - maar dat weerhoudt hem er niet van om in de jaren negentig nog twee live-albums uit te brengen, die tijdens de zaaloptredens gretig aftrek vinden.

Op 17 april treedt Hoeke op op het Lentefeest in Heemstede.

In een serie over popmuziek in het periodiek Groot Naaldwijk wordt aflevering 11 gewijd aan Rob Hoeke's Rhythm & Blues Group.

Aankondiging optreden op Culemborg Blues'99.

Artikel over het optreden op Culemborg Blues'99.

Op 6 november 1999 overlijdt Rob Hoeke op 60-jarige leeftijd in zijn woonplaats Krommenie. In de dagen daarna verschijnen er in diverse kranten berichten naar aanleiding van zijn overlijden. Ga naar 'artikelen' om deze berichten te lezen.