1986 - 1990

Klik op een afbeelding om deze te vergroten.

1986

In dit jaar vormen Jan de Jong (bas), Paul Lagaay (drums) en Will de Meijer (gitaar, basgitaar en zang) de vaste kern van de groep rond Rob Hoeke. Daarnaast spelen de volgende musici regelmatig mee: Gerard Biersteker (bas) en Wilbert de Gooijer (bas). Tevens speelt gitarist Ronald Rosenau (ex-Pub Street Blues Band) ook enkele malen mee.

Paul Lagaay in actie.

Rob Hoeke boogiet er lustig op los.

Interview in het Friesch Dagblad van 15 februari met Hoeke over de opleving van de jaren zestig in de popmuziek.

Optreden tijdens het Pinksterjazzfestival in Lemmer op 16, 17 en 18 mei.

Aankondiging van een optreden in Café bar Bla Bla in Hilversum op 1 september.

Op 18 april speelt Hoeke in de Haarlemse Jazz Club, zijn voormalige thuishaven.

Hierboven een wervende zin uit het promomateriaal van dit jaar.

Een optreden in de Haarlemse Jazz Club op 18 april.

Optreden in de Dordtse Jazzsociëteit.

Promofoto uit 1986.

1987

Op 14 februari neemt Rob de solo-elpee Rob Hoeke & The Real Boogie Woogie op. Eén dag is genoeg om 14 stukken aan de band toe te vertrouwen. Het album komt uit in de zomer van dit jaar. Rob speelt in 1987 met Paul Lagaay (drums), Will de Meijer (gitaar) en bassist Toon Segers (vanaf 14 februari). Vanaf diezelfde datum treedt de groep voortaan op onder de naam Rob Hoeke's Boogie & Blues Band. Er wordt overigens ook vaak in triobezetting opgetreden, meestal met Will de Meijer op bas en Paul Lagaay. Verder valt Fred Brekemeijer in de kwartetbezetting soms in voor Will de Meijer en ook John Schuursma valt in dit jaar een aantal malen in als bassist in de trio- en als gitarist in de kwartetbezetting. Verder spelen de volgende muzikanten soms mee:
Frans Smit op drums, John Engels (drums), Jan de Jong (bas), Pierre van der Linden (drums), Boris van der Lek (saxofoon), Rinus Groeneveld (saxofoon) en Jan van der Hul (gitaar). In de maanden januari en februari wordt er tevens gewerkt aan de opnamen van het groepsalbum Boogie And Blues, dat wordt opgenomen in de Warners Studio in Alkmaar. Het album komt uit in april. Sinds oktober 1986 heeft Hoeke een aantal malen opgetreden met collega-pianisten Rob Agerbeek en André Valkering met het programma Three Of A Kind. Dat gebeurt ook weer op 14 februari in Stadskanaal. Als begeleiders spelen Paul Lagaay en Toon Segers mee.

Hierboven de twee gedeelten van de hoes van Rob Hoeke & The Real Boogie Woogie.

Bezetting begin 1987: vlnr: Lagaay, Biersteker, de Meijer, Hoeke.

Paul Lagaay, Will de Meijer en Gerard Biersteker.

Voor- en achterkant van een promokaartje uit 1987.

Verslag van de kroegen-tocht in Haarlem eind augustus, alwaar ook de Hoeke groep speelde.

Recensie van een optreden van het trio (Hoeke, Lagaay & en de Meijer) op Marken in april 1987.

Programma van het festival Haarlem Jazz Stad dat wordt gehouden op 27, 28 en 29 augustus 1987.

Jazz Behind The Beach in Zandvoort in het weekend van 9 augustus.

Programma van donderdag 27 augustus Haarlem Jazz Stad.

Recensie van het optreden in Stadskanaal van Hoeke, Agerbeek en Valkering.

De formatie in 1987: vlnr: Segers, Lagaay, Hoeke en de Meijer.

Rob Hoeke And The Real Boogie Woogie
Op dit album vertolkt Hoeke 14 boogie woogies van eigen hand die goed worden gespeeld. Toch lijdt dit album aan enige eenvormigheid. Enkele mooie, langzame bluesnummers hadden er meer spanning en afwisseling in kunnen brengen, temeer daar er alleen piano wordt gespeeld.

Boogie And Blues
Op dit groepsalbum wordt meegespeeld door Gerard Biersteker (bas), Paul Lagaay (drums) en Will de Meijer (gitaar, zang). Er worden nieuwe nummers gebracht als het voortreffelijke Boogie Blues, For George en Fieldphone Blues. Verder zijn er nieuwe opnamen van Margio, Swanee River en Honky Tonky Train Blues en een prima uitvoering van Call Me The Breeze (hier The Breeze gedoopt) van J. J. Cale, dat Hoeke voor het eerst opnam met Alan Price op Two Of A Kind in 1977.

Aankondiging van een optreden tijdens het Jazz Weekend in Schagen (24 t/m 26 april).

Aankondiging van een theeconcert (!) in het restaurant van een ziekenhuis (welk is onbekend ) op 15 november.

Optreden op Bergen Jazz & Sail 1987.

Kort artikel over Hoeke vanwege zijn deelname aan Haarlem Jazz Stad.

Aankondiging optreden in Hof van Heden tijdens Haarlem Jazz Stad.

Jazz in Roosendaal met onder meer Rob Hoeke (november 1987). Het artikel geeft tevens een aardig beeld van welke jazz artiesten toen zoal optraden.

1988

Ook in dit jaar bestaat de Rob Hoeke Boogie & Blues Band, naast Hoeke (piano, mondharmonica, zang), uit Paul Lagaay (drums), Will de Meijer (gitaar, zang, mondharmonica) en Toon Segers (bas). Daarnaast wordt er een aantal malen voor Segers ingevallen door Jan van der Hul, Chris Vring, Jan de Jong en John Schuursma. Verder wordt de plaats van Paul Lagaay drie keer ingenomen door Will de Meijer op drums, terwijl Jan van der Hul op zijn beurt de Meijer vervangt op gitaar. In de zomer wordt de plaats van de Meijer twee keer ingenomen door resp. John Schuursma en Jan van der Hul. Tijdens twee optredens in oktober speelt Fred Berkemeijerb> mee in plaats van Will de Meijer.

Optredens in het buitenland: De groep speelt dit jaar op 3 en 4 maart in de Dr. Jazz Club in Düsseldorf. Een ander optreden in Duitsland vindt in september plaats in Unna. In België wordt gespeeld in Dendermonde en Gent.

De verste reis wordt eind april gemaakt naar het Verre Oosten: de groep speelt van 26 april tot en met 11 mei vier dagen in Bangkok, drie dagen in Hongkong en een dikke week in Singapore. Tijdens deze trip neemt John Schuursma de plaats in van Toon Segers.

Een gedicht van een bewonderaar uit Breda

1989

Ook dit jaar wordt er in de vertrouwde bezetting gespeeld met op de foto vlnr. Toon Segers, Rob Hoeke, Paul Lagaay en Will de Meijer. De volgende musici spelen dit jaar af en toe als invallers voor Toon Segers en Will de Meijer: voor Segers Martin Zand Scholten, Rinus Raaymakers en voor de Meijer Jan van der Hul, Rinus Groeneveld, Jan Rijbroek en Fred Berkemeijer.

Verder wordt er nog een keer meegespeeld door Hans Dulfer. Op 26 januari wordt er opgetreden in het VARA-programma 2 Meter De Lucht In op Radio 3. In maart wordt er een aantal malen opgetreden in België en wel in Dendermonde en Hasselt. Het optreden in Carré in Hasselt wordt opgenomen en staat op de cd Rob Hoeke - LIVE AT CARRÉ IN HASSELT (B) (1989). (zie onder bootlegs + varia)

Van 28 april tot en met 10 mei speelt de Hoeke groep in Singapore, Jakarta, Soerabaja en op Bali. In juli en augustus wordt er in Duitsland gespeeld en wederom in België.

Eén van de optredens in het Verre Oosten met vlnr. Will de Meijer, Paul Lagaay, Rob Hoeke en Toon Segers.

'Heavy burden of the blues', Foto uit een serie die werd geschoten in Haarlem voor het artikel in de Telegraaf van vrijdag 7 juli 1989.

Op 6 juli treedt de groep op in Het Oude Raadhuys In Eemnes. Op mondharmonica wordt de groep geassisteerd door Werner Blaas.Het optreden wordt door CNR opgenomen. Vier nummers, My Babe (van Willie Dixon), Playin' Hooky (Hoeke/ de Meijer), Kansas City (Leiber/ Stoller) en Blow Wind Blow van Muddy Waters zullen later in het jaar, aangevuld met een aantal studio-opnamen, verschijnen op de lp 25 Years Rhythm & Blues And Boogie Woogie. Deze lp wordt tevens als cd uitgebracht met drie extra nummers.

Op zaterdag 15 juli treedt de Rob Hoeke Boogie & Blues Band op in de Escher Zaal in het Congresgebouw te Den Haag (zie voor details van het programma hieronder). De groep wordt voorafgegaan door onder meer het Rob Agerbeek Trio en het Rein de Graaf Trio, die samenspelen met resp. Harumi Kaneko en Red Holloway.

Programma in de Escher Zaal op zaterdag 15 juli. De naam van Will de Meijer werd weer behoorlijk verbasterd...

Aankondiging van optreden op Jazz Festival in Gouda op 2 september.

Aankondiging van optreden in The Strand tijdens het driedaags jazzfestival in Bergen op 1, 2 en 3 september.

In de loop van de herfst komt het goede album 25 Years Rhythm & Blues And Boogie Woogie uit op lp en cd. In de jaren 1994 en 2001 wordt het nog een keer op cd uitgebracht. De cd-versie bevat 18 nummers, waaronder remakes van Down South, Margio, Boogie Blues en When People Talk. Daarvan overtuigt laatstgenoemd nummer het meest, niet in het minst door de prima zang en het dito gitaarspel van Will de Meijer. Het live al jaren lang gespeelde For Miss Caulker (Eric Burdon) van The Animals - nu voor het eerst door de groep opgenomen - klinkt ook prima, maar de grootste verrassing is de fraaie, calypso-achtige versie van Drinking On My Bed. In Kansas City excelleert de Meijer op gitaar en zang en staat Hoeke zijn mannetje op piano. Ook My Babe van Willie Dixon wordt uitstekend uitgevoerd met smaakvol harmonicaspel van Werner Blaas. En al deze muziek wordt van een uitstekende fundament voorzien door Lagaay en Segers.

Op 8 september wordt er opgetreden op het Oosterhout Blues Festival in café 't Pauske. Martin Zand Scholten vervangt tijdens dit optreden Toon Segers.

Aankondiging van optreden in The Strand tijdens het driedaags jazzfestival in Bergen op 1, 2 en 3 september.

Op 16 september wordt er opgetreden op het Jazz Festival in Roosendaal.

Hoeke c.s. spelen op het derde Amsterdam Jazz Festival op 13, 14 en 15 oktober in de Roode Leeuw.

Aankondiging van Boogie Woogie concerten tijdens het derde Amsterdam Jazz Festival.

Recensie van het Amsterdam Jazz Festival.

Een door CNR verspreide biografie van de Hoek groep in november 1989 ter gelegenheid van de release van het album 25 Years Rhythm & Blues And Boogie Woogie.

Korte recensie van 25 Years Rhythm & Blues And Boogie Woogie.

Een oproep aan vrienden van het Hyatt Hotel in Surabaya op Java om het concert van Hoeke c.s. bij te wonen op 4 en/ of 5 mei in de Harbour Tavern.

Een artikel in het Noordhollands Dagblad naar aanleiding van het 25-jarig platen jubileum van Rob Hoeke.

Artikel in de Telegraaf van 7 juli over 25 jaar Hoeke boogie & blues.

Het programmaoverzicht van de zondag tijdens het North Sea Jazz Festival.

Aankondiging Jazz Around The St. Bavo, ter gelegenheid van het veertig jarig bestaan van de Haarlemse Jazzclub.

Programma van Jazz Around The St. Bavo.

De Hoeke groep speelt tijdens Jazz Around The St. Bavo in de Bickerij.

Kort verslag van het optreden in The Strand.

Interview naar aanleiding van een optreden op de markt in Delft op 2 september.

Aankondiging van een optreden van pianist André Valkering, die in het hier onderstaande berichtje Rob Hoeke zijn leermeester noemt

De groep treedt in Winschoten op met Fred Berkemeijer i.p.v. Will de Meijer.

Op 8 november speelt de Boogie & Blues Band op de 'Sound Of The Sixties- avond' in Zoetermeer. Links: Toon Segers Rechts: Will de Meijer.

De hoes van 25 Years Rhythm & Blues And Boogie Woogie.

Hoeke in de Encyclopedie van de Zaanstreek.

Hoeke gefotografeerd in de Carambole te Winschoten op 23 december.

1990

Op 1 januari wordt er al weer gespeeld en wel Café Taurus in Cuijk. Eind januari wordt er opgetreden op het 5e Festi Ball in Haarlem, een festival ter ondersteuning van de jeugdopleiding van de voetbalclub Haarlem.

Op 1 januari wordt er al weer gespeeld en wel in Café Taurus in Cuijk. Eind januari wordt er opgetreden op het 5e Festi Ball in Haarlem, een festival ter ondersteuning van de jeugdopleiding van de voetbalclub Haarlem.

Interview met Hoeke in het Utrechts Nieuwsblad van 12 januari.

De groep in actie op het Festi Ball in Haarlem, links Will de Meijer, midden Rob Hoeke. Het commentaar in de Koerier: 'Rob Hoeke's boogie-woogie & blues band gooide hoge ogen in de foyer van het concertgebouw. Zoals gewoonlijk was het spel van Hoeke en zijn companen weer onnavolgbaar.'

Op 18 februari wordt er gespeeld in de triobezetting (Hoeke, Lagaay en Segers) op de Westfriese Flora in Bovenkarspel

In dit jaar wordt er enkele malen gespeeld door Michiel Pos in plaats van Will de Meijer of Toon Segers. Er wordt verder gespeeld in Düsseldorf en Emden in Duitsland en in Dendermonde en Namen in België. Op 23 maart speelt de groep in het voorprogramma van Fats Domino in de Rijnhal in Arnhem. Van 18 augustus tot en met 2 september treden Hoeke c.s. op tijdens de Firato in de RAI te Amsterdam.

Aankondiging van het optreden in het voorprogramma van Fats Domino in Arnhem.

Rob Hoeke schudt Fats Domino de hand.

Op 8 april een optreden in bar/ discotheek JOY in Castricum.

Rob geconcentreerd in actie op het festival in Lelystad.

Foto's uit april 1990; linksboven: Hoeke & de Meijer; midden: Lagaay, Segers & Hoeke; rechtsboven: de Meijer en Martin Rudelsheim die tijdens dit optreden even voor twee nummers (waaronder Don't Ask Me What I Say) achter de drumkit plaatsnam.

Op 29 april wordt er gespeeld op het Jazz Weekend Schagen. Er wordt tevens gespeeld door André Valkering - begeleid door onder meer John Schuursma en Henk Pepping.

Aankondiging van het programma van het North Sea Festival.

De groep speelt elke dag op de Firato, die van eind augustus t/m begin september wordt gehouden in de RAI in Amsterdam.

Op 18 augustus speelt de groep op het Noordwijk Jazz Festival.

Interview met Rob Hoeke in de Typhoon en Haarlems Dagblad van 28 augustus.

Optreden in de Rode Leeuw tijdens het Amsterdam Jazz Festival op 1, 2 en 3 september.

Recensie van bovengenoemd optreden op het AJF.

Op 17 september wordt de single van Rob Hoeke & Normaal, De Eenzame Motorrijder, gepresenteerd. In het blad MOTO 73 van 30 augustus wordt er een artikel aan deze samenwerking gewijd. Klik op de foto voor het artikel in deze MOTO 73. (Opent in een nieuw tabblad)

Hoeke in actie tijdens het Jazz-Swingfestival in Purmerend op 16 september. Links Hoeke, rechts Segers. Klik op de foto voor een recensie van het festival.

Optreden op de Jazz & Blues Ronde in Steenwijk op vrijdag 2 november.

Aankondiging van een optreden in Malibu te Drachten en een rectificatie op een artikel over Hoeke in hetzelfde periodiek van een maand daarvoor.

Aankondiging van de Hoeke Band in het programmaboekje van het festival in Emden.

Recensie van een optreden in The Hongkong Jazz Club.

Recensie van het Festi Ball in Haarlem.

Op 9 maart wordt er samen met de Belgische Boogie Boy gespeeld tijdens de Jazz kroegentocht in Dendermonde in België.

10 Maart speelt de Hoeke groep op het Goois Jazz Festival in 't Spant te Bussum.

Margio is ook in 1990 - en net zoals Gloria van Them - nog steeds een topper in de Arbeidsvitaminen.

Optreden op het Sea Bottom Jazz Festival in Lelystad op 31 maart.

Op 22 April een optreden in de Gooise Jazz Club.

Er wordt regelmatig nogal slordig met namen omgegaan, zoals uit beide berichten (boven en onder) blijkt...

Dommelsch Boogie & Blues Festival te Rotterdam. Klik op de foto voor het programma.

Op 14 juni treedt Hoeke op in zijn oude woonplaats Heemstede. Klik op de foto voor het persbericht.

Klik op de foto voor het programma.

Op vrijdag 22 juni treden de heren op op het Jazz Festival te Oldenzaal. Klik op de foto voor de aankondiging. N.B.: Op de foto staat Gerard Biersteker ipv Toon Segers.

Op 3 juni treedt de Rob Hoeke groep op tijdens het Jazz In Duketown Festival in Den Bosch.

Programma van donderdag 13 juli tijdens het North Sea Jazz Festival.

Op 15 juli treedt het Rob Hoeke Trio (Hoeke, Segers en een onbekende drummer) op tijdens een feest van de Hell's Angels.

Hoeke schept een luchtje na dit optreden.

Rob Hoeke en Normaal maken samen een single.

Aankondiging Jazz Festival Amsterdam.

Programma van het Hoogeveens Jazz Festival.

Optreden in Lochristi in België op 12 oktober.

Korte recensie van het optreden in Malibu in Drachten op 11 november.

Optreden op het Nordsee Blues Festival '90 in Emden, waar door tal van bands wordt gespeeld, waaronder Muskee, Brinkels Boogie Band en Jan Giro.

Interview met Rob in The Hongkong Standard ter gelegenheid van een aantal optredens in Hongkong.

Einde periode 1986-1990

Ga naar periode 1991 - 1994