1986    
   

 

In dit jaar vormen Jan de Jong (bas), Paul Lagaay (drums) en Will de Meijer (gitaar, basgitaar en zang) de vaste kern van de groep rond Rob Hoeke. Daarnaast spelen de volgende musici regelmatig mee: Gerard Biersteker (bas) en Wilbert de Gooijer (bas). Tevens speelt gitarist Ronald Rosenau (ex-Pub Street Blues Band) ook enkele malen mee.
 
 
Paul Lagaay in actie  

Rob Hoeke boogiet er lustig op los

 

Op 18 april speelt Hoeke in de Haarlemse Jazz Club, zijn voormalige thuishaven
 
Klik op de foto

Hierboven een wervende zin uit het promomateriaal van dit jaar    
     
Een optreden in de Haarlemse Jazz Club op 18 april  

Interview in het Friesch Dagblad van 15 februari met Hoeke over de opleving van de jaren zestig in de popmuziek

Klik op de foto

Optreden tijdens het Pinksterjazzfestival in Lemmer op 16, 17 en 18 mei

Klik op de foto

Aankondiging van een optreden in Café bar Bla Bla in Hilversum op 1 september

Klik op de foto

     

Optreden in de Dordtse Jazzsociëteit

 

Promofoto uit 1986

 
     
  1987    
     
  Op 14 februari neemt Rob de solo-elpee Rob Hoeke & The Real Boogie Woogie op. Eén dag is genoeg om 14 stukken aan de band toe te vertrouwen.
Het album komt uit in de zomer van dit jaar.
Rob speelt in 1987 met Paul Lagaay (drums), Will de Meijer (gitaar) en bassist Toon Segers (vanaf 14 februari). Vanaf diezelfde datum treedt de groep voortaan op onder de naam Rob Hoeke's Boogie & Blues Band. Er wordt overigens ook vaak in triobezetting opgetreden, meestal met Will de Meijer op bas en Paul Lagaay. Verder valt Fred Brekemeijer in de kwartetbezetting soms in voor Will de Meijer en ook John Schuursma valt in dit jaar een aantal malen in als bassist in de trio- en als gitarist in de kwartetbezetting. Verder spelen de volgende muzikanten soms mee:  
   
Twee gedeelten van de hoes van Rob Hoeke & The Real Boogie Woogie   Frans Smit op drums, John Engels (drums), Jan de Jong (bas), Pierre van der Linden (drums), Boris van der Lek (saxofoon), Rinus Groeneveld (saxofoon) en Jan van der Hul (gitaar).
In de maanden januari en februari wordt er tevens gewerkt aan de opnamen van het groepsalbum Boogie And Blues, dat wordt opgenomen in de Warners Studio in Alkmaar. Het album komt uit in april.
Sinds oktober 1986 heeft Hoeke een aantal malen opgetreden met collega-pianisten Rob Agerbeek en André Valkering met het programma Three Of A Kind. Dat gebeurt ook weer op 14 februari in Stadskanaal. Als begeleiders spelen Paul Lagaay en Toon Segers mee.
Recensie van het optreden in Stadskanaal van Hoeke, Agerbeek en Valkering

Klik op de foto

     
De formatie in 1987: vlnr: Segers, Lagaay, Hoeke en de Meijer   Rob Hoeke And The Real Boogie Woogie
Op dit album vertolkt Hoeke 14 boogie woogies van eigen hand die goed worden gespeeld. Toch lijdt dit album aan enige eenvormigheid. Enkele mooie, langzame bluesnummers hadden er meer spanning en afwisseling in kunnen brengen, temeer daar er alleen piano wordt gespeeld.

Boogie And Blues
Op dit groepsalbum wordt meegespeeld door Gerard Biersteker (bas), Paul Lagaay (drums) en Will de Meijer (gitaar, zang). Er worden  nieuwe nummers gebracht als het voortreffelijke Boogie Blues, For George en Fieldphone Blues. Verder zijn er nieuwe opnamen van Margio, Swanee River en Honky Tonky Train Blues en een prima uitvoering van Call Me The Breeze (hier The Breeze gedoopt) van J. J. Cale, dat Hoeke voor het eerst opnam met Alan Price op Two Of A Kind in 1977.
De hoes van het album Boogie And Blues

Paul Lagaay, Will de Meijer en Gerard Biersteker

Bezetting begin 1987:
vlnr: Lagaay, Biersteker,
de Meijer, Hoeke
 
     

Promokaartje uit 1987
Aankondiging van een optreden tijdens het Jazz Weekend in Schagen (24 t/m 26 april)

Klik op de foto

 

 

 

Verslag van de kroegen-tocht in Haarlem eind augustus, alwaar ook de Hoeke groep speelde

Achterkant van de flyer uit 1987. Op de voorkant staat de foto van het kaartje

Klik op de foto's

Recensie van een optreden van het trio (Hoeke, Lagaay & en de Meijer) op Marken in april 1987

Klik op de foto

 


Optreden op Bergen Jazz & Sail 1987

Aankondiging van een theeconcert (!) in het restaurant van een ziekenhuis (welk is onbekend ) op 15 november

Klik op de foto

     
Programma van het festival Haarlem Jazz Stad dat wordt gehouden op 27, 28 en 29 augustus 1987

Klik op de foto

 

Programma van donderdag 27 augustus Haarlem Jazz Stad

Klik op de foto

     
Kort artikel over Hoeke vanwege zijn deelname aan Haarlem Jazz Stad

Klik op de foto

 

Aankondiging optreden in Hof van Heden tijdens Haarlem Jazz Stad

Klik op de foto

     
Jazz in Roosendaal met onder meer Rob Hoeke (november 1987). Het artikel geeft tevens een aardig beeld van welke jazz artiesten toen zoal optraden

Klik op de foto

 

Jazz Behind The Beach in Zandvoort in het weekend van 9 augustus

Klik op de foto

     
  1988    
     
Aankondiging van een optreden in IJsselmonde op 13 februari

Klik op de foto

 
Ook in dit jaar bestaat de Rob Hoeke Boogie & Blues Band, naast Hoeke (piano, mondharmonica, zang), uit Paul Lagaay (drums), Will de Meijer (gitaar, zang, mondharmonica) en Toon Segers (bas).
Daarnaast wordt er een aantal malen voor Segers ingevallen door Jan van der Hul, Chris Vring, Jan de Jong en John Schuursma. Verder wordt de plaats van Paul Lagaay drie keer ingenomen door Will de Meijer op drums, terwijl Jan van der Hul op zijn beurt de Meijer vervangt op gitaar. In de zomer wordt de plaats van de Meijer twee keer ingenomen door resp. John Schuursma en Jan van der Hul. Tijdens twee optredens in oktober speelt Fred Berkemeijer mee in plaats van Will de Meijer.

Optredens in het buitenland
De groep speelt dit jaar op 3 en 4 maart in de Dr. Jazz Club in Düsseldorf. Een ander optreden in Duitsland vindt in september plaats in Unna. In België wordt gespeeld in Dendermonde en Gent.

De verste reis wordt eind april gemaakt naar het Verre Oosten: de groep speelt van 26 april tot en met 11 mei vier dagen in Bangkok, drie dagen in Hongkong en een dikke week in Singapore. Tijdens deze trip neemt John Schuursma de plaats in van Toon Segers.

     
Een gedicht van een bewonderaar uit Breda
     
  1989    
     
  Ook dit jaar wordt er in de vertrouwde bezetting gespeeld met op de foto vlnr. Toon Segers, Rob Hoeke, Paul Lagaay en Will de Meijer. De volgende musici spelen dit jaar af en toe als invallers voor Toon Segers en Will de Meijer: voor Segers Martin Zand Scholten, Rinus Raaymakers en voor de Meijer Jan van der Hul, Rinus Groeneveld, Jan Rijbroek en Fred Berkemeijer. Verder wordt er nog een keer meegespeeld door Hans Dulfer.
Op 26 januari wordt er opgetreden in het VARA-programma 2 Meter De Lucht In op Radio 3. In maart wordt er een aantal malen opgetreden in België en wel in Dendermonde en Hasselt. Het optreden in Carré in Hasselt wordt opgenomen en staat op de cd Rob Hoeke - LIVE AT CARRÉ IN HASSELT (B) (1989). (zie onder bootlegs + varia) Van 28 april tot en met 10 mei speelt de Hoeke groep in Singapore, Jakarta, Soerabaja en op Bali. In juli en augustus wordt er in Duitsland gespeeld en wederom in België.
   

Een artikel in het Noordhollands Dagblad naar aanleiding van het 25-jarig platen jubileum van Rob Hoeke

Klik op de foto

Een oproep aan vrienden van het Hyatt Hotel in Surabaya op Java om het concert van Hoeke c.s. bij te wonen op 4 en/ of 5 mei in de Harbour Tavern

Klik op de foto 

 

 

 


E
én van de optredens in het Verre Oosten met vlnr. Will de Meijer, Paul Lagaay, Rob Hoeke en Toon Segers

   
  'Heavy burden of the blues'
 
 

 
  Foto uit een serie die werd geschoten in
  Haarlem voor het artikel in de Telegraaf van
  vrijdag 7 juli 1989
 
     
Op 6 juli treedt de groep op in Het Oude Raadhuys In Eemnes. Op mondharmonica wordt de groep geassisteerd door Werner Blaas.Het optreden wordt door CNR opgenomen. Vier nummers, My Babe (van Willie Dixon), Playin' Hooky (Hoeke/ de Meijer), Kansas City (Leiber/ Stoller) en Blow Wind Blow van Muddy Waters zullen later in het jaar, aangevuld met een aantal studio-opnamen, verschijnen op de lp 25 Years Rhythm & Blues And Boogie Woogie. Deze lp wordt tevens als cd uitgebracht met drie extra nummers.
     
Artikel in de Telegraaf van 7 juli over 25 jaar Hoeke boogie & blues

Klik op de foto

  Op zaterdag 15 juli treedt de Rob Hoeke Boogie & Blues Band op in de Escher Zaal in het Congresgebouw te Den Haag (zie voor details van het programma hieronder). De groep wordt voorafgegaan door onder meer het Rob Agerbeek Trio en het Rein de Graaf Trio, die samenspelen met resp. Harumi Kaneko en Red Holloway.
     
  Het programmaoverzicht van de zondag tijdens het North Sea Jazz Festival

Klik op de foto

Programma in de Escher Zaal op zaterdag 15 juli

De naam van Will de Meijer werd weer behoorlijk verbasterd...

   

 
Aankondiging Jazz Around The St. Bavo, ter gelegenheid van het veertig jarig bestaan van de Haarlemse Jazzclub (Klik op de foto)

Programma van Jazz Around The St. Bavo
Klik op de foto
De Hoeke groep speelt tijdens Jazz Around The St. Bavo in de Bickerij

Klik op de foto

Aankondiging van optreden op Jazz Festival in Gouda op 2 september

Klik op de foto

Aankondiging van optreden in The Strand tijdens het driedaags jazzfestival in Bergen op 1, 2 en 3 september
Kort verslag van bovengenoemd festival

Klik op de foto

 

Interview naar aanleiding van een optreden op de markt in Delft op 2 september

Klik op de foto

In de loop van de herfst komt het goede album 25 Years Rhythm & Blues And Boogie Woogie uit op lp en cd. In de jaren 1994 en 2001 wordt het nog een keer op cd uitgebracht.
De cd-versie bevat 18 nummers, waaronder remakes van Down South, Margio, Boogie Blues en When People Talk. Daarvan overtuigt laatstgenoemd nummer het meest, niet in het minst door de prima zang en het dito gitaarspel van Will de Meijer. Het live al jaren lang gespeelde For Miss Caulker (Eric Burdon) van The Animals - nu voor het eerst door de groep opgenomen - klinkt ook prima, maar de grootste verrassing is de fraaie,  calypso-achtige versie van Drinking On My Bed. In Kansas City excelleert de Meijer op gitaar en zang en staat Hoeke zijn mannetje op piano. Ook My Babe van Willie Dixon wordt uitstekend uitgevoerd met smaakvol harmonicaspel van Werner Blaas. En al deze muziek wordt van een uitstekende fundament voorzien door Lagaay en Segers.

Op 8 september wordt er opgetreden op het Oosterhout Blues Festival in café 't Pauske

Martin Zand Scholten vervangt tijdens dit optreden Toon Segers

 
Op 16 september wordt er opgetreden op het Jazz Festival in Roosendaal

Klik op de foto

   
 

Aankondiging van een optreden van pianist André Valkering, die in het hier onderstaande berichtje Rob Hoeke zijn leermeester noemt


Hoeke c.s. spelen op het derde Amsterdam Jazz Festival op 13, 14 en 15 oktober in de Roode Leeuw

Klik op de foto

 

     
Aankondiging van Boogie Woogie concerten tijdens het derde Amsterdam Jazz Festival

Klik op de foto

 

Recensie van het Amsterdam Jazz Festival

Klik op de foto

     

De groep treedt in Winschoten op met Fred Berkemeijer i.p.v. Will de Meijer

Op 8 november speelt de Boogie & Blues Band op de 'Sound Of The Sixties- avond' in Zoetermeer

 


door CNR verspreide biografie van de Hoek groep in  november 1989 ter
gelegenheid van de release van het album 25 Years Rhythm & Blues And Boogie Woogie

Klik op de foto

Korte recensie van
25 Years Rhythm & Blues And Boogie Woogie

Klik op de foto

 
Klik op de foto

Links: Toon Segers
Rechts: Will de Meijer

 

De hoes van 25 Years Rhythm & Blues And Boogie Woogie 

     
Hoeke in de Encyclopedie van de Zaanstreek

Klik op de foto

 

Hoeke gefotografeerd in de Carambole te Winschoten op 23 december

Klik op de foto

     
     
  1990    
     
In dit jaar speelt de Rob Hoeke Boogie & Blues Band in de vertrouwde samenstelling: Rob Hoeke, Paul Lagaay, Will de Meijer en Toon Segers.

Interview met Hoeke in het Utrechts Nieuwsblad van 12 januari

Klik op de fotoOp 1 januari wordt er al weer gespeeld en wel Café Taurus in Cuijk. Eind januari wordt er opgetreden op het 5e Festi Ball in Haarlem, een festival ter ondersteuning van de jeugdopleiding van de voetbalclub Haarlem.

 
De groep in actie op het Festi Ball in Haarlem, links Will de Meijer, midden Rob Hoeke. Het commentaar in de Koerier: 'Rob Hoeke's boogie-woogie & blues band gooide hoge ogen in de foyer van het concertgebouw. Zoals gewoonlijk
was het spel van Hoeke en zijn companen weer onnavolgbaar.'
     
Op 18 februari wordt er gespeeld in de triobezetting (Hoeke, Lagaay en Segers) op de Westfriese Flora in Bovenkarspel

Klik op de foto

 

Recensie van het Festi Ball in Haarlem

Klik op de foto

     
Op 9 maart wordt er samen met de Belgische Boogie Boy gespeeld tijdens de Jazz kroegentocht in Dendermonde in België

Klik op de foto

 

10 Maart speelt de Hoeke groep op het Goois Jazz Festival in 't Spant te Bussum

Klik op de foto

In dit jaar wordt er enkele malen gespeeld door Michiel Pos in plaats van Will de Meijer of Toon Segers. Er wordt verder gespeeld in Düsseldorf en Emden in Duitsland en in Dendermonde en Namen in België. Op 23 maart speelt de groep in het voorprogramma van Fats Domino in de Rijnhal in Arnhem.
Van 18 augustus tot en met 2 september treden Hoeke c.s. op tijdens de Firato in de RAI te Amsterdam.
Aankondiging van het optreden in het voorprogramma van Fats Domino in Arnhem

Klik op de foto

Margio is ook in 1990 - en net zoals Gloria van Them - nog steeds een topper in de Arbeidsvitaminen

Klik op de foto

 

Optreden op het Sea Bottom Jazz Festival in Lelystad op 31 maart

Klik op de foto

Rob Hoeke schudt Fats Domino de hand (klik op de foto)  

Rob geconcentreerd in actie op het festival in Lelystad

Op 8 april een optreden in bar/ discotheek JOY in Castricum

     
Op 22 April een optreden in de Gooise Jazz Club  

Er wordt regelmatig nogal slordig met namen omgegaan, zoals uit beide berichten (boven en onder) blijkt...

     
Foto's uit april 1990; boven: Hoeke & de Meijer; rechtsboven: Lagaay, Segers & Hoeke; linksonder: de Meijer en Martin Rudelsheim die tijdens dit optreden even voor twee nummers (waaronder Don't Ask Me What I Say) achter de drumkit plaatsnam.
 
     
Op 29 april wordt er gespeeld op het Jazz Weekend Schagen
Er wordt tevens gespeeld door André Valkering - begeleid door onder meer John Schuursma -
en Henk Pepping
Klik op de foto

Aankondiging van het programma van het North Sea Festival

Klik op de foto

 
Dommelsch Boogie & Blues Festival te Rotterdam
   

Klik op de foto hierboven en hieronder voor programma

 

Op 14 juni treedt Hoeke op in zijn oude woonplaats Heemstede

Klik op de foto

Op vrijdag 22 juni treden de heren op op het Jazz Festival te Oldenzaal

Klik op de foto
N.B.: Op de foto staat Gerard Biersteker ipv Toon Segers

 
Op 3 juni treedt de Rob Hoeke groep op tijdens het Jazz In Duketown Festival in Den Bosch

lik op de foto

 

Op 29 juni treedt de groep op tijdens de TT-nacht in Assen

Klik op de foto

     
Programma van donderdag 13 juli tijdens het North Sea Jazz Festival

Klik op de foto

 

Op 15 juli treedt het Rob Hoeke Trio (Hoeke, Segers en een onbekende drummer) op tijdens een feest van de Hell's Angels

De groep speelt elke dag op de Firato, die van eind augustus t/m begin september wordt gehouden in de RAI in Amsterdam.

 

Hoeke schept een luchtje na dit optreden

Klik op de foto's

     
Op 18 augustus speelt de groep op het Noordwijk Jazz Festival    
 

Interview met Rob Hoeke in de Typhoon en Haarlems Dagblad van 28 augustus

Klik op de foto

Rob Hoeke en Normaal maken samen een single

Klik op de foto

Aankondiging Jazz Festival Amsterdam op

Optreden in de Rode Leeuw tijdens het Amsterdam Jazz Festival op 1, 2 en 3 september

Klik op de foto 

Recensie van bovengenoemd optreden op het AJF

Klik op de foto

Klik op de foto

     
Op 17 september wordt de single van Rob Hoeke & Normaal, De Eenzame Motorrijder, gepresenteerd. In het blad MOTO 73 van 30 augustus wordt er een artikel aan deze samenwerking gewijd.

Klik op de foto voor het artikel in MOTO 73

Hoeke in actie tijdens het Jazz-Swingfestival in Purmerend op 16 september. Links Hoeke, rechts Segers

Klik op de foto voor een recensie van het festival

   
     
Voor het volledige programma van het Hoogeveens Jazz Festival

 Klik op de foto

     
Optreden in Lochristi in België op 12 oktober    

     
Optreden op de Jazz & Blues Ronde in Steenwijk op vrijdag 2 november

Klik op de foto

 

Aankondiging van een optreden in Malibu te Drachten en een rectificatie op een artikel over Hoeke in hetzelfde periodiek van een maand daarvoor
Klik op de foto

     
Korte recensie van het optreden in Malibu in Drachten op 11 november
     
  Optreden op het Nordsee Blues Festival '90 in Emden, waar door tal van bands wordt gespeeld, waaronder Muskee, Brinkels Boogie Band en Jan Giro

Aankondiging van de Hoeke Band in het programmaboekje van het festival in Emden

Klik op de foto

Interview met Rob in The Hongkong Standard ter gelegenheid van een aantal optredens in Hongkong
Klik op de foto

Recensie van een optreden in The Hongkong Jazz Club

Klik op de foto